h

Stop uitbreidingsplannen SnowWorld!

11 februari 2023

Stop uitbreidingsplannen SnowWorld!

Foto: Annemiek Kamphuis

De SP is tegen elke uitbreiding van SnowWorld in het Buytenpark omdat het niet past binnen de uitgangspunten zoals die vastgelegd zijn in de beleidsnota Visie Buytenpark uit 2010 en de mede daarop gebaseerde  bestemmingsplannen.
De SP spreekt de hoop uit dat de gemeenteraad op 20 februari 2023 het niet zo ver laat komen en tegen dit haalbaarheidsonderzoek zal stemmen.

Raadslid Jan Velner: ‘vreemd dat we tijdens de commissievergadering praten over een idee van een commerciële partij, terwijl er nog zoveel plannen op uitvoering wachten, waarvoor geen mensen beschikbaar zijn en hier wel mensen voor zijn vrijgemaakt’.

Tijdens de commissievergadering van 6 februari 2023 hebben we gesproken over de uitbreidingsplannen van SnowWorld om uit te groeien tot een resort met het hele jaar rond de ‘Alpenbeleving’.

In het raadsvoorstel staat het allemaal prachtig geformuleerd. De nieuwe plannen worden uitgevoerd met in achtneming van de groene omgeving van het Buytenpark, waarbij het groen in het plan wordt geïntegreerd. Dat klinkt mooi maar we wachten nog steeds op de groene inpassing van de verlengde skibaan. Dus of de plannen er straks allemaal wel zo mooi uitzien, betwijfelt onze fractievoorzitter Jan Velner.

Als SP gaan we niet akkoord met het budget voor een onderzoek naar de haalbaarheid. We vrezen dat dit onderzoek zo zal worden uitgevoerd dat het plan, zoals het er nu ligt, groen licht krijgt. Wat blijft er straks nog over van het Buytenpark als alle plannen gerealiseerd worden en is er nog wel een weg terug als we nu ‘ja’ zeggen tegen dit haalbaarheidsonderzoek.

Nu zijn er ook al plannen voor een fietsklim, dat op een gedeelte van het park is geprojecteerd, dat nu een natuurbestemming heeft en waar onder meer ransuilen nestelen.

Het wordt steeds drukker in onze stad. We hebben plekken nodig waar we kunnen ontspannen. In een rapport van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur is het opgenomen: ‘Ook buiten de beschermde natuurgebieden moet werk gemaakt worden van natuur- en biodiversiteitsherstel. Mensen hebben voor hun gezondheid en welzijn natuur dichtbij huis nodig’.

U bent hier