h

Schriftelijke vragen bomenkap aan Buizerdveld.

30 september 2022

Schriftelijke vragen bomenkap aan Buizerdveld.

Foto: Pixaby gratis foto

Via het meldpunt SP Zoetermeer zijn bij ons vragen van bewoners aan het Buizerdveld in Zoetermeer binnen gekomen inzake onaangekondigde bomenkap. Volgens bewoners zijn zij op geen enkele wijze in kennis gesteld, schriftelijk noch mondeling, dat deze bomenkap zou plaatsvinden. Bij deze bomenkap zijn verscheidene bomen gesneuveld, waarschijnlijk wilgen. Ook hebben zij er op gewezen dat veiligheidsregels niet in acht genomen zijn. Zo stond o.a. rondom de plek waar gezaagd werd geen afzetting voor het publiek zodat personen, waaronder kinderen, mogelijk gevaar liepen.

Deze kap heeft volgens onze informatie op 7 september 2022 plaatsgevonden. In de bomenapp van de gemeente Zoetermeer is hiervan geen melding gemaakt hoewel in de app melding werd gemaakt dat deze was bijgewerkt op 5 kap is van een buurman. Ook hebben zij bij de officiële bekendmakingen van de gemeente Zoetermeer geen relevante documenten aangetroffen die deze bomenkap aankondigden.

De SP heeft de volgende vragen aan het college van B&W:

1. Is onze bovenstaande informatie juist, gedeeltelijk juist of onjuist?

2. Indien de informatie juist is of gedeeltelijk juist zou de SP graag willen weten waarom bewoners niet vooraf in kennis gesteld zijn dat deze bomenkap zou plaatsvinden?

3. Kan het college aangeven wat de beweegredenen zijn geweest die ertoe hebben geleid dat de gemeente Zoetermeer tot deze bomenkap is overgegaan (bijvoorbeeld boomziekte of overlast). De bomen stonden in ieder geval niemand in de weg.

4. Zijn bij deze bomenkap de geldende veiligheidsregels in acht genomen? Zo ja waaruit bestonden deze en waarom waren deze niet zichtbaar voor de bewoners?

 

U bent hier