h

Respect! in en voor Stadsmuseum De Voorde.

21 juni 2022

Respect! in en voor Stadsmuseum De Voorde.

Foto: Annemiek Kamphuis

Stoer! Hoe stoer ben jij op de schaal van 1 tot 10? Zo begint een prachtige familietentoonstelling op de benedenverdieping van het enige professioneel geregistreerde stedelijk museum van Zoetermeer  met als belangrijkste taak het collectiebeheer van het roerende materiele erfgoed.

Foto: Annemiek Kamphuis

Stoer is een interactieve tentoonstelling die dieper ingaat op identiteit. Hoe denk jij over bepaalde zaken en hoe denkt een ander erover. Kun je begrip tonen voor elkaars standpunt. Op de tweede verdieping is de tentoonstelling Respect! en onderdeel van project Stoer. Ontdek het werk van 18 gerenommeerde en upcoming kunstenaars. De kunstwerken laten de boodschap respect tonen zien.

Foto: Annemiek Kamphuis

“Het is interessant om te ervaren hoe bepaalde vragen je aan het denken kunnen zetten. Op de bovenverdieping zit de educatieruimte waar net een groep schoolgaande kinderen onderwijs kregen. Erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en schitterend dat de mogelijkheid bestaat om naar een museum te kunnen in Zoetermeer”, vindt Annemiek Kamphuis die een rondleiding heeft gekregen van een van de enthousiaste medewerkers.

Foto: Annemiek Kamphuis

Helaas en ook onbegrijpelijk voor SP Zoetermeer is dat de nieuwe coalitie voornemens is te stoppen met subsidie geven aan Museum De Voorde. Dit heeft als gevolg dat het museum haar deuren moet sluiten. Het museum vervult een relevante rol in Zoetermeer voor zowel het onderwijs, als voor individuele bezoekers. Een collectie met 700 jaar Zoetermeerse geschiedenis dreigt uiteen te vallen en te verdwijnen. Als het eenmaal weg is, krijg je het nooit meer terug.

SP Zoetermeer gaat zich inzetten om het museum te behouden mocht de coalitie het voornemen willen uitvoeren. Wij willen geen bezuiniging op cultuur.

In de bijlage een steunbetuiging van museum De Voorde. Zij verzoeken het College en de Gemeenteraad om het voornemen om de subsidie te stoppen, te herzien. Als u het stedelijk museum een warm hart toe draagt, vul het formulier in en strijd mee voor behoud van De Voorde.

U bent hier