h

Weggecijferd. Teruggevochten.

17 april 2022

Weggecijferd. Teruggevochten.

Foto: Annemiek Kamphuis

Foto: Annemiek Kamphuis

Al vele malen demonstreerden de mensen die slachtoffer gemaakt zijn door de misstanden bij de Belastingdienst. En jaren later, een gevallen kabinet later en vele emotionele oproepen van allerlei Nederlanders later zitten zij nog steeds in diepe ellende. Daarom zijn zij op zaterdag 16 april weer in actie gekomen.  In Rotterdam, de stad waar de ouders in 2019 voor de eerste keer in actie kwamen.

Foto: Annemiek Kamphuis

Samen met de ouders en veel andere politieke partijen en maatschappelijke organisaties heeft SP de organisatie van deze manifestatie op zich genomen. Samen staan we sterk. De getroffen ouders en kinderen in het toeslagenschandaal mogen niet worden vergeten. Het moet worden opgelost. Rutte zei dat dit nog ‘jaren’ gaat duren. Dat pikken we niet. Daarom zijn we in actie gekomen, om 12.30 uur op het Kruisplein in Rotterdam. Hier zag je meteen onze mooie tentoonstelling “Weggecijferd Teruggevochten”.  Het bijzondere fotoboek dat samen met fotograaf Bert Teunissen en honderd getroffen ouders is gemaakt. De ouders van het toeslagenschandaal waren jarenlang onzichtbaar, maar nu staan ze levensgroot op het Kruisplein in Rotterdam.

Foto: Annemiek Kamphuis

Verhalen geschreven en voorgelezen door ouders, gedichten en pakkende colums die je door de ziel snijden, het was erg emotioneel en indrukwekkend. Het feit dat 1115 kinderen uit huis zijn geplaatst en nog steeds hun ouders moeten missen is een ongekend onrecht in Nederland.

“De woorden in het nieuwe bestuurscultuur zorgvuldig en complex zijn enge woorden. Daar moet je bang voor zijn in Den Haag! Het is een politieke keuze om je daarachter te verschuilen”,  zegt Sheila Sitalsing, columnist Volkskrant tijdens haar bijdrage aan de manifestatie.  

Foto: Annemiek Kamphuis

SP Zoetermeer was natuurlijk ook in Rotterdam om deel te nemen aan deze indrukwekkende manifestatie. De ouders en kinderen mogen niet vergeten worden en wij blijven strijden voor de verdwenen kinderen en de teruggave van de compensatie of eigenlijk hun eigen geld wat afgepakt is!

U bent hier