h

Wat doet de wooncrisis met mensen? #Superzaterdag

13 juli 2021

Wat doet de wooncrisis met mensen? #Superzaterdag

Foto: Annemiek Kamphuis

Zaterdag 03 juli zijn veel SP-afdelingen de straat opgegaan om te luisteren naar mensen die getroffen zijn door de wooncrisis. SP landelijk is donderdag 01 juli met een woonoffensief gestart. We gaan heel veel verhalen over de wooncrisis ophalen voor het grootste zwartboek ooit.

SP Zoetermeer doet ook mee en was zaterdag op het Kemkgensplein te vinden in de wijk Buytenwegh van 11.00 tot 13.00. Marga, Henry en Annemiek spraken met de voorbijgangers over allerlei zaken, maar vooral over de wooncrisis. Wat doet dat met de huurders? Wat zijn de problemen? Waar lopen ze tegenaan? En misschien willen ze mee doen om verhalen op te halen. En uiteraard ontbrak de koffie en thee niet.

Foto: Annemiek Kamphuis

Mensen wilden graag hun verhaal vertellen. Achterstallig onderhoud, schimmel, geen doorstroom. Er is weinig tot geen aanbod. Dat geldt zeker voor kleinere woningen. Ongelooflijk dat de gemeente juist die woningen willen slopen. Volwassenen die met kleine kinderen noodgedwongen bij familie moeten wonen.  Huurders zijn blij dat er dit jaar geen huurverhoging is. Dat hebben ze samen met de SP mooi voor elkaar gebokst. Samen sta je sterk, dat is wel weer bewezen.

Foto: Marga Berendsen

Het begin is gemaakt en we gaan deze zomer door met verhalen ophalen. Het is ook mogelijk om online je verhaal te melden. Doe mee om het grootste zwartboek ooit te maken en meld je verhaal.

https://sp.nl/wooncrisis

U bent hier