h

#Muurvansteun.

16 mei 2021

#Muurvansteun.

Foto: Annemiek Kamphuis

Foto: Annemiek Kamphuis

“Na 20 jaar neo-liberalisme bent u niet meer geworden dan een nummer. Een vinkje “, aldus Renske Leijten. Zaterdag 15 mei was er een manifestatie op de Dam. Ouders van de toeslagenaffaire vertelden hun verhalen. Je houdt het niet droog als je de vreselijke schrijnende verhalen hoort! Renske sprak de ouders toe. Dit mag nooit meer gebeuren.

Foto: Annemiek Kamphuis

Door het hele land zijn er solidariteitsacties voor de gedupeerden van dit schandaal georganiseerd. Een muur van steun, omdat het ongekend onrecht moet stoppen. Het dossier van Renske en Pieter Omzight heet Ongekend Onrecht.

Foto: Annemiek Kamphuis

Onze afdeling ondersteunde deze actie ook. Henry, Jan Ivan en Annemiek waren in het Stadshart te vinden om steun voor de ouders en hun kinderen op te halen. Leuke gesprekken en hartverwarmende woorden van de voorbijgangers.  

Foto: Annemiek Kamphuis

Zoals iedereen weet was het Renske Leijten die de omvang van de affaire aan het licht bracht. Duizenden mensen werden vermorzeld door een monsterlijke overheid die hen ten onrechte beschuldigde van fraude en bizarre bedragen terugvorderde. Diezelfde overheid besloot tegelijkertijd ook dat deze mensen geen recht hadden op gesubsidieerde rechtsbijstand, een door de overheid betaalde sociaal advocaat dus. Dat lijkt een vorm van machtsmisbruik.

Foto: Annemiek Kamphuis

Foto: Annemiek Kamphuis
Foto: Annemiek Kamphuis

U bent hier