h

Handtekeningen voor wethouder Paalvast en directrice Heemskerk van De Goede Woning.

11 april 2021

Handtekeningen voor wethouder Paalvast en directrice Heemskerk van De Goede Woning.

Foto: Annemiek Kamphuis

 “De enigste manier waarop ik ga verhuizen is in een kist met zes plankjes”, uitspraak van een oudere, kwetsbare bewoner van de beoogde sloopwoning Westergo en Salland tijdens de openluchtvergadering begin juli 2020. Een flink aantal bewoners zijn bijeen geweest om kennis te maken met elkaar en de handen ineen te slaan om samen te inventariseren wat de mogelijkheden zijn. In samenwerking met SP Zoetermeer is er een actiecomité opgericht. Het Actiecomité Slopen? Nee! gaat maandag 12 april om 16.00 de 213 handtekeningen aanbieden aan wethouder wonen dhr. Paalvast en de directrice van de Goede Woning mevr. Heemskerk. De actie vindt plaats op het grasveldje tussen het Reiderland en het Duiveland in de wijk van de beoogde sloopwoningen Meerzicht.

Foto: Annemiek Kamphuis

Het Actiecomité Slopen? Nee! van huurders en omwonenden proberen te voorkomen dat de sloop doorgaat en de veelal oudere en kwetsbare huurders hun woning moeten verlaten. Uit een enquête die is gehouden onder de huurders blijkt dat het merendeel liever ziet dat de woningen worden gerenoveerd in plaats van gesloopt. De voorgenomen sloop en de onduidelijkheid wat er voor in de plaats gaat komen houdt de gemoederen bezig. Het idee dat er misschien dubbellaags terug gebouwd zou worden vonden vooral omwonenden verontrustend i.v.m. de privacy. Het zou het aangezicht van de wijk veranderen. Inmiddels is bekend dat de gemeente geen toestemming geeft voor hoogbouw. Maar dat betekent nog niet dat de sloopplannen in de prullenbak gaan.

 “Verduurzaming kan prima, zeker met de subsidies die de gemeente ontvangt”, mevrouw van Es, moeder van een bewoner van een van de beoogde sloopwoningen van de Goede Woning.

Dat mevrouw van Es niet alleen staat is overduidelijk. In een mum van tijd zijn er 213 handtekening tegen de sloop opgehaald! Maandag 12 april worden de handtekeningen aangeboden.

 

 

U bent hier