h

Comité Slopen?Nee! krijgt bezoek van SP-Kamerlid Sandra Beckerman

1 maart 2021

Comité Slopen?Nee! krijgt bezoek van SP-Kamerlid Sandra Beckerman

Foto: Annemiek Kamphuis

Zaterdag 27 februari bracht SP-Kamerlid Sandra Beckerman een bezoek aan Zoetermeer om de bewoners van de beoogde sloopwoningen in Meerzicht een hart onder de riem te steken. Zoetermeer was onderdeel van een toer die Sandra maakte in de regio om met huurders te strijden voor de bouw van betaalbare woningen, tegen hoge huren, sloop en achterstallig onderhoud. Zoals iedereen weet 10 jaar Rutte = een steeds grotere wooncrisis. 

Foto: Annemiek Kamphuis

Overal komen huurders in actie. We boeken succes: sociale huren worden bevroren. Maar er is meer nodig! Zo ook in Zoetermeer, woningcorporaties met achterstallig onderhoud en onoverzichtelijke, hoge eindafrekeningen, inbraken en slopen van sociale huurwoningen om plaats te maken voor dure huurwoningen.

Foto: Annemiek Kamphuis

Sandra bracht het comité Slopen? Nee! een bezoek en sloeg samen met het comité door middel  van een gouden sloophamer een bord met poster Slopen Bezopen erop in de grond.  Vorig jaar maart 2020 werd bekend dat de 23 woningen waarschijnlijk gesloopt zullen worden. Zolang zitten de bewoners al in spanning en stress of ze hun huis uit moeten of niet.

U bent hier