Goed nieuws!
Goed nieuws!
“Nu er geen coalitiedruk meer is, zien we goed wat mogelijk is;
- Meerderheid voor opkopen private schulden van gedupeerde ouders voor een echte schone lei.
- Oók meerderheid voor structurele waardering voor zorgverleners
#toeslagenschandaal #beloon de helden,” twitterde SP-Kamerlid Renske Leijten.
Dat is goed nieuws. Het voorstel van de SP voor een kinderfonds is aangenomen, waarin 200 miljoen volledig naar de kinderen gaat zodat zij kunnen bouwen aan hun toekomst. Tien jaar Rutte heeft diepe sporen achtergelaten. Niet alleen de ouders, van de toeslagenaffaire, maar vooral ook de kinderen zijn daarvan de dupe geworden. ‘Deze kinderen zijn op achterstand gezet en verdienen een schone lei. Eindelijk komt er nu 200 miljoen voor deze kinderen. Wij willen dat deze 200 miljoen naar de kinderen gaat en niet naar dure consultants”, aldus Lilian Marijnissen.
Na 120.000 handtekeningen, de grootste online zorgactie van Nederland, en talloze moties heeft de Tweede Kamer voor het voorstel gestemd voor beter salaris van de zorgverleners. Geen weglopers, geen vergissing in de coalitie, de meerderheid is om! Gefeliciteerd.
Ook SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft goed nieuws. De minister-president Rutte heeft alles gedaan om te voorkomen dat er onafhankelijk onderzoek komt naar de Nederlandse steun aan de Syrische rebellengroepen maar het komt er nu toch. De Tweede Kamer heeft na veel gedoe toch voor een onderzoek gestemd!
Fantastisch nieuws voor onze democratie is dat nu ook de Eerste Kamer voor onze referendum wet hebben gestemd. Na decennia van politieke discussie en vele gesneuvelde voorstellen heeft een meerderheid van de Eerste Kamer voor de initiatiefwet van SP-Kamerlid Ronald van Raak voor een bindend correctief referendum gestemd. Meer zeggenschap voor mensen, zo bouwen wij aan een eerlijke overheid. Mensen kunnen politici terugfluiten, wanneer dit nodig is. Na de verkiezingen moet er nog een keer gestemd worden! We zijn er bijna; help ons mee en spreek je steun uit voor het referendum;
https://doemee.sp.nl/referendum
GroenLinks verklaarde het referendum dood en stemde tegen in de Eerste Kamer, met uitzondering van 1 senator. Dat past in de lijn dat in hun congres het referendum uit het verkiezingsprogramma is geschrapt. Ook de PvdA stemde tegen.
Tienduizend mensen die al jaren in Nederland zijn, krijgen alsnog een paspoort. Er is hier een kamermeerderheid voor. Het blijkt dat van de 27.000 mensen die in 2007 na het generaal pardon een verblijfsstatus kregen, ongeveer 10.00 niet aan de voorwaarden kunnen voldoen om een Nederlands paspoort te krijgen. Mét paspoort kunnen deze mensen na jaren stemmen, een huis kunnen kopen en worden ze niet belemmerd in het uitoefenen van bepaalde beroepen. "Het is onverkwikkelijk dat deze mensen nog steeds geen volwaardig Nederlander zijn", zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk. "Het is geweldig nieuws dat we dit na jaren kunnen regelen voor deze groep". Jasper heeft samen met Cda het initiatief genomen voor een wetswijziging.