h

Actiecomité Slopen? Nee! laat weer van zich horen.

20 november 2020

Actiecomité Slopen? Nee! laat weer van zich horen.

Foto: Mehmet Karahan

“Eén van de voornaamste redenen dat wij voor deze wijk kozen, is dat deze bekend staat als een groene en breed opgezette wijk, welke uit verschillende woonerven met verschillende soorten woningbouw bestaat die in veel richtingen vrij weg kijken naar grote boompartijen en open lucht. Dit is ook te herleiden naar het bestemmingsplan van de wijk”. Met deze woorden begint Ragnar van Rooij zijn betoog voor behoud van de 23 beoogde sloopwoningen.

Maandag 16 november sprak hij in tijdens de commissievergadering Stad. Ragnar vertegenwoordigt de buurtbewoners van de 23 beoogde sloopwoningen in de Landenbuurt. Zijn bijdrage is te zien via https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Zoetermeer/a369165c-a537-4a52-a446-562b585995ba en het verhaal start op 3 minuten.                  Opvallend is dat commissielid dhr. Bos van D66 niet op de hoogte was van dit plan, terwijl zijn partijgenoot, wethouder Paalvast, hier alles van weet.

Een plantsoen is verbouwd tot tijdelijke parkeerplaats voor materiaalopslag tijdens de renovaties van alle andere huizen van de Goede Woning in de wijk. Er is zelfs al een grote beschermde boom omgehakt voor de plaatsing van zwaardere elektriciteitskasten. (Westergo, hoek Eemland)  Is deze boom gekapt met vergunning? Het is nu een mooie groene wijk en de bewoners kunnen ver weg kijken. Ze kunnen nu  genieten van de ochtendzon, de avondzon. Dat kan straks niet meer als er dubbellaags wordt teruggebouwd. Helaas worden ook de buurtbewoners niet op de hoogte gehouden van de plannen die inbreuk hebben op hun leven in de wijk.

U bent hier