h

Schoenen, laarzen, klompen, slippers,pantoffels. #MALIEVELD

4 september 2020

Schoenen, laarzen, klompen, slippers,pantoffels. #MALIEVELD

Foto: Annemiek Kamphuis

Bedankt voor het applaus, maar dit is niet voldoende!!! Maak de zorg weer interessant om te werken. Verlaag de werkdruk en verhoog de salarissen is een kreet van zorginstelling Ipse de Bruggen vastgemaakt aan laarzen voor het Malieveld.  Veel gepassioneerde zorgmedewerkers hebben schoenen, klompen en laarzen gebracht naar ons partijpand in Zoetermeer, een van de vele inzamelpunten door het hele land. Ideeën om de werkdruk te verlagen en ideeën om geld te besparen, de stress te verminderen zijn met ons gedeeld. Waarom wordt er niet geluisterd naar de mensen op de werkvloer? Onbegrijpelijk!

Foto: Annemiek Kamphuis

Ongelooflijk hoeveel schoenen er binnenstromen in het hele land. SP zamelt schoenen in voor ‘3 Zusters’in actie, een initiatief van verpleegkundigen, om zoveel mogelijk schoenen op het Malieveld te krijgen. Afgelopen dagen zijn er door het hele land schoenen ingezameld, die op zaterdag 5 september op het Malieveld worden gezet. Zaterdag is er een online demonstratie via eerlijkebeloning.nl.

Het initiatief voor deze schoenenactie komt van verpleegkundigen Natasia ten Kattelaar en Eefje van Keeken. Zij en alle andere kregen aan het begin van de coronacrisis nog een daverend applaus, maar zagen vervolgens wegrennende Kamerleden en voorstellen voor salarisverhoging keer op keer weggestemd worden. Met een Malieveld vol schoenen willen ze meer dan alleen applaus. SP steunt hun initiatief en loopt met hen voorop om de mensen in de zorg te geven wat ze verdienen: een structurele loonsverhoging en een verlaging van de werkdruk. Na de actie krijgen de schoenen een uiteindelijke bestemming. Een deel gaat naar vluchtelingenkampen en een ander deel naar Cliniclowns.

U bent hier