h

Waardering en respect voor Zorgverleners!

16 augustus 2020

Waardering en respect voor Zorgverleners!

Foto: Marga Berendsen

Toen de grote bedrijven zich meldden, reden ze hen met geblindeerde busjes binnen. Ze rolden de rode loper uit. Miljarden in het vooruitzicht. Toen het zorgpersoneel zich meldde, renden ze weg. De een nog harder dan de andere. Dat heet kleur bekennen. Politieke keuzes.

Iedereen heeft de bizarre en gênante vertoning gezien in de Kamer toen de  Kamerleden van de coalitiepartijen VVD, CU, D66 en CDA weg vluchtten voor een hoofdelijke stemming over de motie voor structurele loonsverhoging van zorgverleners. Gelukkig denkt de oppositie er anders over en op 5 september organiseert de SP een actie in Den Haag voor meer loon en minder werkdruk in de zorg. Andere partijen sluiten zich daarbij aan.

Foto: Marga Berendsen

Zaterdag 15 augustus waren in het hele land vele vrijwilligers actief voor meer waardering voor de zorg. Natuurlijk ook SP Zoetermeer. Met een zestal SP leden hebben we in het Stadshart gestaan om mensen de gelegenheid te geven om de petitie te ondersteunen en te vragen of ze op 5 september met de zorg actie mee willen doen.                                                 

We hebben leuke gesprekken gevoerd en een flink aantal mensen hebben op papier de petitie ondertekend. Uiteraard hielden we rekening met de coronaregels en deelden we op afstand flyers uit met een rood visnetje. Dat ontlokte de passerende handhavers de opmerking dat het hier verboden  was om te vissen. :)

Foto: Annemiek Kamphuis

U bent hier