h

Reactie Vestia komt niet als een verrassing.

4 juni 2020

Reactie Vestia komt niet als een verrassing.

Foto: Maurits Gemmink

Woensdag 20 mei hebben huurders van Vestia een zwartboek overhandigd aan de woordvoerster van Vestia. Hier hebben 1600 huurders aan meegewerkt en dit zijn de twee eisen die de huurders hebben gesteld;

1.Stop de huurverhoging 0% is genoeg

2.Voer al het achterstallig onderhoud direct uit

In de zoombijeenkomst die dezelfde middag is georganiseerd met 100 huurders en de directeur van Vestia, beloofde ze beterschap. Ze willen niet nog een keer een Zwartboek. Dezelfde middag zat er een telefoonteam klaar die alle telefoontjes van de huurders zouden beantwoorden en Vestia beloofde voor juni met een plan te komen.

Vele huurders hebben een poging gedaan om hiervan gebruik te maken. Van degene die Vestia kon bereiken, zijn de klachten nogmaals genoteerd met de belofte dat ze worden teruggebeld. Helaas kregen velen geen gehoor die middag en de belofte om terug te bellen is ook niet overal waargemaakt.

Sandra Beckerman heeft middels een brief de reactie van Vestia ontvangen. Helaas is het een reactie waar de huurders niets mee kunnen en  waar de SP geen genoegen meeneemt. Maar dit was geen verrassing.

De brief die Sandra heeft ontvangen staat in de bijlage onder dit artikel.

De huurders gaan in overleg om zich te beraden over de volgende stappen. 

Foto: SP landelijk

Minister van binnenlandse zaken, mevrouw Ollongren, blijft weigeren om de motie stopzetting huurverhoging uit te voeren. Deze SP motie is aangenomen in de Eerste Kamer wat bijzonder is. Er worden heel weinig moties in de Eerste Kamer aangenomen.                                            Senator Tiny Cox: ” Ze zou daarmee niet alleen ons hier maar velen daarbuiten, met name de drie miljoen huurhuishoudens, een serieus plezier doen. Voor hen helpen nu alle beetjes. De vraag aan de minister is eenvoudig. Doet ze het of doet ze het niet wat de Kamer haar uitdrukkelijk heeft verzocht”.

https://sp.nl/nieuws/2020/06/senaat-steunt-sp-verhoog-huren-niet

Onder aanvoering van de SP dienden de senatoren opnieuw een motie in om de minister te dwingen de jaarlijkse huurverhoging in juli niet door te laten gaan. De tweede motie roept op om de eerste motie hierover, die op 21 april is aangenomen, alsnog uit te voeren. 

Huurster Barbara stuurde een brief naar het parlement waarmee ze aandacht vraagt voor de onrechtvaardige huurverhoging. Bekijk hier haar oproep.

Steun onze actie om samen de huurverhoging te stoppen. Nul is genoeg! 

www.doemee.sp.nl/stop-de-huurverhoging

U bent hier