h

Oproep voor andere zorg:structurele beloning,samenwerking, geen marktwerking.

13 juni 2020

Oproep voor andere zorg:structurele beloning,samenwerking, geen marktwerking.

Foto: SP landelijk

Dat deze oproep op veel steun kan rekenen blijkt uit het succes van de petitie beloondehelden.nl, die inmiddels al 50 duizend keer is ondertekend. SP is een petitie gestart: Onze zorg verdient meer dan alleen applaus.Naast dat een betere en structurele waardering voor zorgverleners nodig is, stelt de petitie ook dat de zorg geen markt is.

Armand Girbes, IC arts lanceerde deze week samen met zo’n duizend zorgverleners een manifest om te pleiten voor veranderingen in de zorg.  ‘Ik hoop dat we nu gaan herwaarderen waar het eigenlijk om gaat. Het stelt me wel teleur dat het bij een stemming 75-75 is, terwijl als je met mensen spreekt zij het er 100 procent ermee eens zijn.’

Hij refereert hier naar een voorstel van de SP om zorgverleners structureel te waarderen, in plaats van eenmalig applaus en een bonus te geven. Dit voorstel haalde het vorige week op een stem na niet in de Tweede Kamer. Aanstaande dinsdag wordt opnieuw gestemd. Lilian Marijnissen vraagt iedereen om de VVD, CDA, D66 en CU op te roepen om het voorstel aankomende dinsdag te steunen. Hoe meer mensen beloondehelden.nl steunen, hoe sterker we staan.

Onze SP afdeling start volgende een actie om de petitie onder de aandacht te brengen. 

U bent hier