h

Weer ondersteunt het senaat motie stop huurverhoging!

13 juni 2020

Weer ondersteunt het senaat motie stop huurverhoging!

Foto: SP landelijk

De Eerste Kamer eist in meerderheid dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken een eerder aangenomen motie om de huren te bevriezen alsnog uitvoert. Tiny Cox is blij dat de Eerste Kamer wederom steun geeft aan zijn dringende oproep aan de regering om in deze crisistijd een tijdelijke huurstop mogelijk te maken voor 3 miljoen huurders. "De minister kan de wens van de volksvertegenwoordiging niet zo maar naast zich neerleggen", aldus Tiny Cox. 

Een minister is niet verplicht een motie uit te voeren, maar het negeren van een motie kan leiden tot een politieke breuk tussen kabinet en parlement. Daar zit niemand op te wachten. Cox dringt aan op een snelle reactie van de regering. "De tijd dringt, ook voor de minister".

https://twitter.com/SPnl/status/1271061603983785984?s=08

U bent hier