h

Vestia:"We willen niet nogmaals een Zwartboek"!

23 mei 2020

Vestia:"We willen niet nogmaals een Zwartboek"!

Foto: Maurits Gemmink

Woensdag 20 mei hebben huurders van Vestia samen met leden van de SP en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) Vestia een Zwartboek overhandigd. De link voor het Zwartboek;

https://www.sp.nl/rapport/2020/zwartboek-vestia

Als een strijdvaardig menselijk lint liepen zij met borden die samen het woord "0% is genoeg" vormde, naar het grote luxe gebouw van Vestia in Rotterdam vergezeld door SBS6.

Foto: Maurits Gemmink

In eerste instantie wilde Vestia het Zwartboek niet aanpakken omdat de directie thuis werkte en er niemand aanwezig zou zijn die het in ontvangst kon nemen. Een pikant detail was dat iedereen de directeur kon zien zitten. Vestia dacht dat wij het gebouw kwamen bestormen.

"De vraag van Vestia of we het gebouw gaan bestormen is bezopen. Hoe serieus neem je de huurders dan? Wij zijn altijd netjes gebleven en met  praten kom je normaal gesproken verder. Met de wetenschap dat de directeur in huis was, voel je je als huurder weer niet serieus genomen", was de reactie van de Zoetermeerse Vestia huurder Monique van
Damme.

Foto: Annemiek Kamphuis

De woningcorporatie gigant bedacht zich en even later kwam de woordvoerster het terrein op rijden. Ze wilde op dat moment niet reageren maar dat zou de directeur later doen in de digitale bijeenkomst die diezelfde middag was georganiseerd.

Vestia wil niet nogmaals een Zwartboek en beloofde beterschap. Ze hebben
voor dezelfde middag een telefoonteam opgetuigd die meteen na de digitale bijeenkomst bereikbaar was. De bereikbaarheid kan dus wel, ook al is het coronatijd.

Foto: Maurits Gemmink

Twee eisen hebben de huurders gesteld;                                                                          * Geen huurverhoging                                                                                                              * Aanpakken van achterstallig onderhoud.                                                                        

Voor 1 juni komt Vestia met een plan. De huurders hebben geen vertrouwen in, maar ze wachten af. Vestia krijgt nog een kans.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/zwartboek-met-1600-klachten-...

U bent hier