h

DURF TE DROMEN!

15 december 2019

DURF TE DROMEN!

Foto: Congres SP

Op 14 december was het XXIV SP-congres. Tijdens het congres is het congresstuk ‘Samen Vooruit’ vastgesteld en is de uitslag bekendgemaakt van de verkiezing van de nieuwe partijvoorzitter. Jannie Visscher neemt het stokje over van Ron Meyer.

Het congres trapte af met een daverende ode aan kunst,cultuur en de geschiedenis van onze partij.

https://youtu.be/Ri3_9z5gx9Y

Foto: AnnemiekKamphuis

Ron Meyer is vier jaar lang voorzitter geweest van de SP. Met tomeloze inzet heeft hij gestreden voor een rechtvaardiger Nederland. In mei 2019 maakte Ron bekend dat hij zich niet meer verkiesbaar zou stellen als voorzitter. We danken Ron voor zijn fantastische werk, zijn enthousiasme en zijn hart voor de partij.

Foto: AnnemiekKamphuis

Ron wordt opgevolgd door Jannie Visscher. Jannie Visscher (58) heeft een lange staat van dienst in de partij, in de afdelingen, de gemeenteraad en als bestuurder. Ze was acht jaar wethouder in Groningen, daarna vier jaar in Eindhoven, waar ze nu raadslid is. Jannie Visscher werd met 1110 stemmen gekozen tot partijvoorzitter. Ook is de verkiezing van de algemeen secretaris, Arnout Hoekstra (1492 stemmen), en 11 algemeen bestuursleden bekendgemaakt.

Jannie Visscher was voorgedragen als kandidaat-voorzitter door het vorige partijbestuur. De voorzitter van de selectiecommissie, Bastiaan van Apeldoorn: ‘Wij hebben alle vertrouwen in Jannie als voorzitter. Ze is wat ons betreft zonder enige twijfel de juiste vrouw op de juiste plaats. Niet alleen vanwege haar ruime ervaring in de partij, als wethouder en als raadslid, maar ook vanwege haar gedrevenheid en haar rustige, nuchtere en no-nonsense stijl.’

Foto: AnnemiekKamphuis

Het partijbestuur van de SP bestaat uit de in functie gekozen voorzitter en algemeen secretaris en 11 algemeen partijbestuursleden. Ook maken 19 regiovertegenwoordigers deel uit van het partijbestuur, die direct door de op regioconferenties aanwezige, actieve SP-leden gekozen worden. De fractievoorzitters van de Tweede en Eerste Kamer maken uit hoofde van hun functie deel uit van het bestuur

Ook is de winnaar van de Rooie Reus-prijs uitgereikt aan de vakbond leraren in actie en is de hoogste onderscheiding binnen de SP, de Gouden Tomaat, uitgereikt aan Bob Fosko en Rosita van Gijlswijk.

Lilian Marijnissen sloot het congres af met een toespraak.

https://youtu.be/42wisDWZwHQ

SP Zoetermeer was vertegenwoordigd door 6 mensen die hun stem konden laten gelden. Helaas moest ons raadslid verstek laten gaan. Voorzitter Jan Velner: “Het was een strak georganiseerde geweldig congres met belangrijke besluiten, fantastische filmpjes, lekker eten en goede sfeer”.

 De auteur en theatermaker Dragan Bakema gaf deze boodschap voor het SP congres.

youtu.be/l1O2B80MRiw

U bent hier