h

SP vraagt om solidaire bijdrage raadsleden voor kinderen in Armoede

26 juni 2019

SP vraagt om solidaire bijdrage raadsleden voor kinderen in Armoede

Tijdens het voorjaarsdebat op maandagavond heeft de SP een voorstel ingediend om 10% van de raadsvergoeding voor raadsleden in te zetten in voor kinderen in de armoede. Dit voorstel vloeit uit het feit dat de voorzieningen voor deze doelgroep opnieuw dreigen te versoberen door de voorgestelde maatregelen van het college.

Fractievoorzitter van de SP Zoetermeer legt uit; ‘Het college is voornemens om de Zoetermeerpas en kindpas verder uit te kleden. Hierdoor worden de kinderen die opgroeien in de armoede opnieuw letterlijk de kinderen van de rekening. Van links tot rechts hebben we altijd de mond vol over dit onderwerp en dit is blijkbaar beleidstechnisch het resultaat’. Beij is van mening dat raadsleden nu zelf eens in actie moeten komen. ‘Ik heb om een bijdrage van 10% van de raadsvergoeding gevraagd. Dat komt neer op gemiddeld € 110 á € 120 euro per maand. We moeten niet vergeten dat wij hier dankzij onze inwoners zitten en dat wij geen salaris ontvangen maar een vergoeding die volledig uit belastinggeld bestaat. Ik vind onze vergoeding überhaupt al te hoog. Zelf draag ik maandelijks al 75% van mijn raadsvergoeding af en dat gaat prima’.

Verder heeft de SP tijdens het voorjaarsdebat een voorstel ingediend met als oproep voor de gemeente om minder geld uit te geven aan externe medewerkers en bureaus. Deze motie kon op veel steun rekenen in de raad, zelfs vanuit collegepartij LHN. ‘We hebben in 2018 als gemeente ruim € 14 miljoen euro uitgegeven aan externe medewerkers waarvan niemand nu precies weet wat zij doen en wat de resultaten zijn. Ik zie dit bedrag graag met € 4 miljoen verlaagd worden komend jaar. Dan is het nog belachelijk veel geld, maar het is een begin’.

Reactie toevoegen

U bent hier