h

SP stelt schriftelijke vragen over HTM en de RandstadRail

11 december 2017

SP stelt schriftelijke vragen over HTM en de RandstadRail

De SP heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Zoetermeer over de aanhoudende problemen met de Randstadrail. Dit is niet de eerste keer dat de lokale afdeling van de SP vragen stelt aan het college over de HTM en de Randstadrail. Volgens vice-fractievoorzitter en lijsttrekker Ivan Beij is de maat nu vol.

Op zondag 10 december stuurt HTM een bericht naar buiten dat, ondanks de stevige winterbuien, de RandstadRail voertuigen ‘gewoon’ zullen rijden op maandag 11 december. Niets is minder waar. Beij: ‘Maandagochtend begonnen de problemen met de wissels. Ik was al bezig met mijn schriftelijke vragen en toen las ik op twitter dat er opnieuw problemen waren met de wissels. Twee keer op dezelfde ochtend. Lekker dan voor al die mensen die in de vrieskou uren staan te wachten’.

Beij vervolgt: ‘Er is echt voor tonnen aan belastinggeld van Zoetermeerse burgers naar de HTM gegaan om de problemen met de wissels op te lossen. Ik vraag mij echt af wat ze met dat geld hebben gedaan want dit jaar was voor mijn gevoel weer een recordjaar met problemen op de rails. Ik hoor graag hoe het college dit ziet’.

Zoetermeer heeft zelf weinig te zeggen over de HTM, het valt immers binnen de verantwoordelijkheid van de MRDH. ‘Dat klopt, maar Zoetermeer zit wel ín die MRDH en heeft natuurlijk evenals de andere gemeenten wel inspraak. Ik hoor graag of het Zoetermeerse college bereid is om de verantwoordelijke binnen HTM op het matje te roepen tijdens een commissievergadering zodat wij rechtstreeks vragen kunnen stellen. De maat is niet alleen bij de SP vol, maar bij heel veel OV-reizigers’.

U bent hier