h

SP maakt zich zorgen om mogelijke locatie windturbines

19 januari 2016

SP maakt zich zorgen om mogelijke locatie windturbines

De fractie van de SP in Zoetermeer is niet te spreken over de door Staatsbosbeheer aanbevolen locatie voor het plaatsen van windturbines. Het Balijbos langs de A12, waar deze turbines geplaatst zouden moeten worden, is volgens de Socialisten niet geschikt en stuit bovendien ook op felle kritiek van de omwonenden.

SP raadslid Ivan Beij; ‘Mijn fractie is groot voorstander van alternatieve energiebronnen, windturbines zijn hier een voorbeeld van. Wij zijn dan ook positief wanneer het gaat om het plaatsen van windturbines in Zoetermeer, maar niet op deze locatie en zeker niet op deze manier’. Het ziet er naar uit dat de gemeente zelf buitenspel is gezet wanneer het ging om het kiezen van een locatie. Beij; ‘Bizar. Wij steunen het college dan ook wanneer het gaat om het direct aanspreken van Staatsbosbeheer op het kiezen van deze locatie. Samen met andere partijen en natuurlijk de bewoners moet het ons lukken om dit plan tegen te houden’.

Volgens Beij is er wel een alternatieve locatie die beter schikt. ‘De locatie Bleizo/Prisma is wat ons betreft veel logischer’. Bovendien hebben de omwonenden van de A12 de laatste tijd wel voldoende voor de kiezen gehad, vindt Beij. ‘De SP ontvangt nog steeds klachten over het enorme, felle reclamebord. En dan dit er nog achteraan. Een beetje teveel van het goede. Apart is natuurlijk wel dat alle partijen moord en brand schreeuwen over deze windturbines, maar opvallend stil waren en nog steeds zijn over dat bord’.

U bent hier