h

Doe iets aan die topsalarissen!

25 augustus 2015

Doe iets aan die topsalarissen!

Recentelijk is naar buiten gekomen dat de directeuren van de bedrijventerreinen Hoefweg en BleiZo ruim boven de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT) verdienen. Net zoals de SP pleit in andere sectoren, zoals de zorg, dat bestuurders zich aan de WNT-norm moeten houden pleit de SP er ook hier voor om de salarissen bij te stellen.

De directeur van BleiZo verdient voor 0,57 fte werk € 117.465 per jaar. De directeur van Hoefweg voor 0,51 fte werk € 103.406 per jaar. Riante vergoedingen voor maar een halve week aan werk. Daarnaast ziet de SP nog niet al te veel gebeuren in de betreffende gebieden. 

Raadslid Daniël Westhoek: “Het zijn flinke bedragen en nu blijkt ook nog eens een keer dat zij deze beloning ontvangen voor een deeltijdbaan. Wat de SP betreft wordt het salaris zo snel mogelijk bijgesteld tot de norm, wat alsnog een vorstelijk salaris is.”.

Door eerder gemaakte afspraken hoeven de directeuren hun salaris niet bij te stellen tot de WNT-norm. “Het zou ze echter sieren als zij uit zichzelf hun salaris zouden aanpassen”, aldus Westhoek.

U bent hier