h

SP wil in de Gemeenteraad debat over aanhoudende problemen met RandstadRail

12 februari 2015

SP wil in de Gemeenteraad debat over aanhoudende problemen met RandstadRail

In de ochtend van 11 februari was er opnieuw een grote storing met de RandstadRail. Door een storing met de wissels stonden reizigers tot wel een uur in de kou, of konden het voertuig niet verlaten. De SP wilt hier tijdens de komende raadsvergadering een debat over voeren.

Ondanks het feit dat de wissels in het verleden door HTM zijn vervangen en gemoderniseerd, was het afgelopen woensdagochtend toch weer raak. Reizigers die op weg waren naar werk en school stonden tot wel een uur lang in de kou te wachten op een RandstadRail voertuig die maar niet kwam. Voertuigen die al aan het rijden waren konden niet meer verder waardoor er ook reizigers vast kwamen te zitten. SP-raadslid Ivan Beij: "Dit is nu de zoveelste keer dat er problemen zijn met het RandstadRail netwerk. De wissels zijn vervangen maar blijkbaar zijn ze nog lang niet stabiel. Ik vraag mij echt af hoe dit toch elke keer kan gebeuren".

Het openbaar vervoer wordt niet meer door de gemeente geregeld, maar door de Metropoolregio (MRDH). Beij: "Je hebt als gemeente erg weinig zeggenschap over het openbaar vervoer in je eigen stad. Maar dat je als gemeente helemaal niets kunt doen vind ik te makkelijk. Ik wil de wethouder echt opdragen dat hij eens een stevig gesprek met HTM gaat voeren over hun beleid. Je kunt als wethouder prima van de HTM een plan ter verbetering eisen".

De SP gaat een agenderingsvoorstel indienen om dit onderwerp tijdens de eerstvolgende raadsvergadering ter sprake te kunnen brengen. Beij: "Ik hoop echt dat meerdere partijen ons hierin willen steunen. Het openbaar vervoer gaat ons immers allemaal aan". 

U bent hier