h

SP Boos over achterhouden informatie fietsenopslag door College

20 januari 2015

SP Boos over achterhouden informatie fietsenopslag door College

De commissie is door het college op maandag 12 januari onjuist geïnformeerd over een mogelijke fietsenopslag voor verwijderde fietsen in Zoetermeer. Wethouder Van Leeuwen zei dat het jaarlijks om 1500 verwijderde fietsen gaat in Zoetermeer, en ze de handhaaf capaciteit willen vergroten naar 3600 fietsen. Echter blijkt uit recente cijfers die vlak voor de raadsvergadering op 19 januari bekend werden gemaakt door een ambtenaar dat er in 2014 slechts 70 fietsen verkeerd geplaatst waren en zijn verwijderd. De SP heeft haar ongenoegen tijdens de raadsvergadering geuit. 

Volgens SP-raadslid Ivan Beij is het, al dan niet bewust, achterhouden van informatie aan de raad onacceptabel. Beij: "Afgelopen commissievergadering hebben we een discussie gevoerd op basis van onjuistheden. Als deze recente cijfers niet vlak voor de raadsvergadering naar buiten waren gebracht nemen we een besluit over een dossier dat vol met fouten zit". Het is niet de eerste keer dat de gemeenteraad zelf achter bepaalde cijfers moet komen, iets wat het college eigenlijk zou moeten doen. Beij: "Ik wil wel graag van de wethouder weten of het hier gaat om een ongelukkig misverstand tussen college en de ambtenaren of dat er om wat voor reden dan ook besloten is om deze informatie niet aan de raad mee te geven. In dat laatste geval hebben we natuurlijk wel een probleem". 

De SP heeft samen met D66, het CDA en GroenLinks een amendement ingediend waarin het college wordt opgeroepen om, op basis van de meest recente cijfers, voor 1 april met een nieuwe berekening te komen voor een fietsenopslag in Zoetermeer. Beij: "Op deze manier proberen we in ieder geval nog iets van tijd te winnen". Ondanks dat het amendement werd aangenomen door de gemeenteraad is er die avond alsnog besloten dat de fietsenopslag voorlopig in Den Haag blijft.

U bent hier