h

Prijspakker van de week

30 januari 2015

Prijspakker van de week

Zaterdag is de HTM in het Vara-programma Kassa uitgeroepen tot prijspakker van de week. Niet zo gek, want vorige week werd duidelijk dat de HTM 's werelds duurste vervoersbedrijf is. OV in Londen, in New York maar ook in Amsterdam zijn allemaal stukken goedkoper.

De HTM doet de aantijging af met ingewikkelde verhalen over reisproducten en abonnementen, maar het ligt heel simpel: Als je instapt ben je gelijk de klos. Een enkele reis kost € 3,50.

Vorig jaar heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over de toen aangekondigde prijsverhoging. Eén van de vragen was wat het college gaat doen om een prijsverhoging van wel 17% tegen te houden. Na bijna twee maanden kwam er gisteren eindelijk antwoord. Het college steek haar kop in het zand.

Iván Beij, sp-raadslid en woordvoerder openbaar vervoer: "Dat ze alleen rijden als ze zin hebben en trouwe klanten in de kou laten staan was al bekend. Dat de HTM nu ook een prijspakker is, is een nieuw dieptepunt. Het is teleurstellend dat het college zich door dit bedrijf laat inpakken in plaats van op te komen voor de Zoetermeerse burger."

De SP staat voor goed en betaalbaar openbaar vervoer. Rechtse hobby's als marktwerking en de ov-chipkaart hebben de prijzen laten exploderen en de kwaliteit is achteruit gehold. Het is tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en dat we nutsvoorzieningen gewoon met elkaar gaan regelen.

U bent hier