h

SP: raadsleden, lever een klein deel van jullie vergoeding in!

5 november 2014

SP: raadsleden, lever een klein deel van jullie vergoeding in!

Het is inmiddels een traditie geworden. De SP die aan de collega raadsleden vraagt een heel klein deel van hun vergoeding in te leveren. Dit als gebaar dat de raadsleden naast het nemen van besluiten over bezuinigingen die zowel inwoners als organisaties raken ook te durven bezuinigen op zichzelf. De afgelopen twee raden wilden hier geen gehoor aan geven. Sinds maart zit er een nieuwe raad. Voor de SP weer het moment om deze vraag aan de nieuwe raad te stellen. Maandag 10 november zal duidelijk worden of de raad ook daadwerkelijk een besluit durft te nemen dat hen direct in de portemonnee raakt.

De SP stelt voor om 10% de korten op de onkostenvergoeding die raadsleden ontvangen. Dit komt neer op € 30,- bruto per maand en dus omgerekend netto op ongeveer € 15,- per maand. Een bedrag dat natuurlijk te verwaarlozen is!

Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Het is de derde keer dat ik dit voorstel. De laatste keer heb ik de oude raad voorgesteld dit in te laten gaan voor de nieuwe raad. Ook daar wilde de raad toen niet mee instemmen. Er zitten sinds maart 21 nieuwe raadsleden in de raad. Een meerderheid is dus nieuw. Dus zeker een kans dat er nu wel een meerderheid is om eindelijk eens voor elkaar te krijgen dat de raad ook een voorbeeld kan stellen door op zichzelf te bezuinigen. Wie weet is driemaal scheepsrecht! We gaan het 10 november zien!”.

U bent hier