h

Ga mee naar de manifestatie “Red de Zorg”

31 oktober 2014

Ga mee naar de manifestatie “Red de Zorg”

De SP afdeling Zoetermeer werkt al enige tijd samen met de FNV om te strijden tegen alle bezuinigingen in de zorg. Recentelijk is er nog gestreden voor het behoud van de thuiszorg in Zoetermeer. Zowel in de stad als voorafgaand aan de raadsvergadering, waarbij de SP zelfs had gezorgd voor een doodskist om aan te geven dat als de raad in zou stemmen met het voorstel van het college de thuiszorg ten grave gedragen zou worden. Helaas mocht dit niet baten, een meerderheid van de gemeenteraad besloot de thuiszorg in Zoetermeer af te schaffen.

Maar de strijd is nog lang niet opgegeven. Sterker nog, dit is pas het begin. De bezuinigingen die dit kabinet doorvoert in de zorg is de spreekwoordelijke druppel die de emmer zal doen overlopen. Helaas zullen veel hulpbehoevende mensen dit begin 2015 eerst zelfs gaan ondervinden en zullen tienduizenden medewerkers in de zorg hun baan verliezen. Maar dat er opstand gaat komen dat weten wij zeker!

Op zaterdag 8 november zal er in Den Haag een manifestatie plaatsvinden onder de naam “Red de Zorg”. De eerste kamer besluit namelijk later deze maand over de zorgwet WLZ (Wet Langdurige Zorg). Een andere belangrijke zorgwet (WMO) is maar met één stem verschil aangenomen. Wij moeten dus 8 november aan de Eerste Kamerleden duidelijk maken dat zulke grote bezuinigingen op de zorg echt niet kunnen. 

Ga samen met de SP afdeling Zoetermeer en de FNV mee naar de manifestatie op 8 november in Den Haag. Geef je via deze website op voor gratis busvervoer.

U bent hier