h

SP Zoetermeer opent meldpunt ‘werken met behoud van uitkering’

9 september 2014

SP Zoetermeer opent meldpunt ‘werken met behoud van uitkering’

De SP Zoetermeer roept mensen op hun ervaringen te delen als zij met behoud van uitkering werken of in een re-integratietraject zitten. De SP wil op deze manier antwoord krijgen op de vraag óf en zo ja welke trajecten bijdragen aan het vinden van een baan. Daarnaast wil de SP inzicht krijgen in de voorwaarden waaronder mensen deelnemen aan de trajecten en hoe zij daarin worden behandeld.

Er zijn momenteel verschillende trajecten en constructies die als doel hebben om mensen in de bijstand aan regulier werk te helpen. De SP wil weten of deze trajecten het beoogde doel realiseren en op welke wijze zij dat doen. De SP wil daarom:

  • in kaart brengen welke werkzaamheden deelnemers moeten verrichten in welke trajecten, hoe lang en hoe vaak zij deze trajecten volgen en in welke mate zij daarvoor worden beloond;
  • in kaart brengen onder welke omstandigheden deelnemers deze trajecten volgen: hoe de sfeer is, wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden, is er sprake van intimidatie of bedreiging (bijvoorbeeld korting op de uitkering), krijgen zij reiskosten vergoed en hebben zij het idee dat het gevolgde traject bijdraagt aan het vinden van betaald werk.

Het delen van ervaringen gebeurt op basis van volstrekte anonimiteit. Wie dat wenst kan zijn of haar verhaal bij het meldpunt kwijt zonder contactgegevens achter te laten. Wie op de hoogte gehouden wil worden moet uiteraard wel contactgegevens verstrekken. De resultaten zullen ook worden gepresenteerd op de SP-website.

Het meldpunt is te bereiken via: http://meldpunt.sp-zoetermeer.nl.

U bent hier