h

Nieuw te vormen college = ouwe-jongens-krentenbrood

3 april 2014

Nieuw te vormen college = ouwe-jongens-krentenbrood

Informateur Robin Paalvast van D66 heeft zijn conclusie getrokken uit de gesprekken die hij heeft gevoerd met alle Zoetermeerse politieke partijen. Zijn motto, kiezen voor nagenoeg hetzelfde college, waarbij twee partijen nog eens behoren tot de flinke verliezers van de verkiezingen. Van de woorden van D66, direct na de verkiezingen, dat er nu zeker wat gaat veranderen, is twee weken na de verkiezingen nog maar weinig van over.

De SP is teleurgesteld in D66, omdat zij niet verder durft te kijken dan de partijen die al jaren achtereen in het college zitten en de stad besturen. Na de verkiezingen had de SP echt het idee dat D66 voor verandering wilde gaan en dat de SP een serieuze kandidaat zou zijn om de stad mede te gaan besturen. Helaas bekent D66 kleur en kiest het duidelijk voor een rechts college, met de PvdA als een klein links tegengewicht. 

Lijsttrekker Daniël Westhoek: “De kiezer heeft op 19 maart een duidelijk signaal afgegeven. Het beleid van de landelijke regeringspartijen VVD en PvdA is afgestraft. Ook in Zoetermeer was het verlies van deze beide partijen duidelijk zichtbaar. Ik kan niet begrijpen dat D66 ervoor kiest om met maar liefst twee partijen die hebben verloren het gesprek aan te willen gaan en niet eerst een poging waagt te kijken of een coalitie met winnende partijen mogelijk is. De verandering waar D66 na de verkiezingen in geloofde, die verandering zie ik niet gebeuren als alles bij hetzelfde blijft. D66 had echt kunnen kiezen voor verandering, maar heeft gekozen voor de oude vertrouwde vrienden.”

Als de partijen het eens kunnen worden en een coalitie gaan vormen zal de SP voor de derde keer op rij weer de grootste oppositiepartij zijn in de raad. Helaas had de SP het anders gezien, maar als de rol voor de komende vier jaar wederom is de oppositie aan te voeren dan zal zij dat ook zeker weer gaan doen. Vanuit de raad zal de SP dan blijven strijden voor het sociale alternatief!

U bent hier