h

Bomenkap Seghwaert

26 maart 2014

Bomenkap Seghwaert

De verkiezingen zijn nog niet achter de rug of één van de heetste hangijzers voor de verkiezingen, de massale bomenkap in de wijk Seghwaert, gaat toch zijn doorgang vinden. De SP is niet blij met de versoepeling van het bomenkapbeleid die het college voor ogen heeft en stelt hierover schriftleijke vragen aan het college.

De SP wil van het college weten waarom de kap van de platanen uit de ijskast is gehaald en alsnog doorgang moet gaan vinden. Daarnaast wil het college het beleid om bomen te kunnen gaan kappen versoepelen door het ook mogelijk te gaan maken om kap toe te staan als er sprake is van een beetje schaduw. De SP vreest kaalslag, niet alleen in de wijk Seghwaert, maar ook in andere delen van de stad.

Raadslid Ewout den Heijer: "Mijn verbazing was groot toen ik het voorstel van het college las om zo net na de verkiezingen weer voortvarend door te gaan met de bomenkap in de wijk Seghwaert. Naar mijn mening is dit bewust uitgesteld tot na de verkiezingen. Hiermee zijn de inwoners van de wijk seghwaert in de maling genomen. Goede samenwerking met inwoners is het toverwoord zo direct na de verkiezingen. Ik verwacht dat dat ook voor dit dossier zal gelden. Ik blijf in ieder geval van mening dat massale kap niet nodig is. Er moet in goed overleg gekeken worden op welke plekken er momenteel echt sprake is van duidelijke overlast."

U bent hier