h

100% sociaal vooruit!

26 maart 2014

100% sociaal vooruit!

Het nieuwe college gaat wat de SP betreft 100% sociaal vooruit! Een combinatie van de verkiezingsleuzen van de twee grootste winnaars in Zoetermeer, D66 en de SP. Partijen die denken beleid te kunnen realiseren dat hierbij aansluit zijn welkom om een coalitie met elkaar te vormen.

Het is volgens de SP logisch dat D66 eerst gaat praten met de winnaars van de verkiezingen. En dus niet met de oude coalitiepartners gaat kijken hoe zij vooral samen verder kunnen. De VVD en de PvdA hebben duidelijk verloren bij deze verkiezingen. Zij zijn vooral afgestraft voor het landelijk beleid dat zij de afgelopen twee jaar hebben gevoerd. Maar dit landelijk beleid gaat van grote invloed zijn op het beleid dat de gemeente de komende vier jaar moet gaat voeren. De kiezers willen het anders, dus moet er verandering komen in de samenstelling van het college.

Wat de SP betreft richt het nieuwe college zich vooral op zorg, waarbij het uitgangspunt is dat iedereen de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft. Richt het college zich op het helpen van mensen aan een baan en voor hen die geen werk kunnen vinden is er een goed sociaal vangnet. Tot slot moet het college zich gaan richten op betaalbare woningen. De transformatie van kantoren is al in gang gezet. Nu nog meer betaalbare ouderenwoningen realiseren en de massale verkoop van sociale huurwoningen een halt toeroepen.

Lijsttrekker Daniƫl Westhoek: "De kiezers willen een ander college. De SP is graag bereid deel te nemen aan het nieuw te vormen vollege. De belangrijkste punten voor de SP zijn tijdens de verkiezingscampagne veelvuldig herhaald. Onze plannen voor zorg, werk en huisvesting moeten zeker terug zijn te zien in een te sluiten akkoord. Daarnaast moet de stad groen blijven en moet het beleid met de inwoners gemaakt worden! Als hierover valt te praten met andere partijen dan schuitft de SP graag aan in een college om de komende vier jaar een sociaal alternatief te realiseren in Zoetermeer!"

U bent hier