h

Stel verbouwing stadhuis uit

4 februari 2014

Stel verbouwing stadhuis uit

Het college heeft de raad verzocht in te stemmen met een onafhankelijk onderzoek naar het verbouwen van het stadhuis. Het onderzoek moet onder andere inzicht geven in wat de verbouwing in financieel opzicht op kan leveren. Ondanks dat met een verbouwing de exploitatiekosten van het stadhuis mogelijk naar beneden zullen gaan en het stadhuis een stuk duurzamer zal worden vindt de SP het momenteel niet gepast om miljoenen te gaan investeren in een verbouwing van het stadhuis. De SP heeft daarom nogmaals gepleit voor uitstel van de plannen voor het verbouwen van het stadhuis. De SP kies voor behoud van voorzieningen in met name de zorgsector, die met de decentralisaties onder druk komen te staan.

In financieel betere tijden zal de SP zeker niet tegen het verbouwen van het stadhuis zijn. Tegenwoordig zijn er goede methoden om een huidig pand een stuk energiezuiniger te maken. Daarnaast vraagt flexwerken ook een andere indeling van een gebouw. Maar momenteel komen er flinke bezuinigingen op ons af. In zo'n tijd past het niet om overbodige uitgaven te doen.

Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Recentelijk heb ik mij nog zeer kritisch uitgelaten over de decentralisaties die op de gemeente af zitten te komen. De decentralisaties van onder andere de AWBZ en de jeugdzorg gaan gepaard met flinke bezuinigingen. Daar waar mogelijk wil de SP zo veel inzetten op behoud van de voorzieningen die er nu ook zijn. Te denken valt aan behoud van de thuiszorg. Tegelijkertijd miljoenen uitgeven aan een verbouwing van het stadhuis kan dan niet. De SP kiest hier duidelijk voor voorzieningen voor inwoners in plaats van steen. Als er weer financieel gezondere tijden aanbreken is de SP zeker bereid om naar een verbouwing van het stadhuis te kijken.”

U bent hier