h

Spoedeisende hulp moet behouden blijven

13 februari 2014

Spoedeisende hulp moet behouden blijven

Zaterdag 15 februari gaat de SP zowel in Zoetermeer als in Lansingerland op een ludieke wijze aandacht vragen voor de desastreuze plannen die de zorgverzekeraars hebben voor de spoedeisende hulp van het Lange Land Ziekenhuis. Dit plan van de zorgverzekeraars is het einde van een basisziekenhuis voor de inwoners van Zoetermeer en de naastliggende gemeenten. Zowel in het Stadshart van Zoetermeer als in Berkel en Rodenrijs voor de Albert Heijn zal de SP een nood spoedeisende hulp gaan bedienen en op deze wijze zoveel mogelijk mensen de petitie tegen de sluiting van de spoedeisende hulp laten tekenen.

Door middel van deze ludieke actie hoopt de SP een zo'n groot mogelijke groep te bereiken die het, net als de inmiddels duizenden mensen die de petitie al hebben getekend, tegen de plannen van de zorgverzekeraars zijn.
 
Lijsttrekker Daniël Westhoek: “Toen de nachtapotheek haar deuren sloot was ik al bang dat de spoedeisende hulp de volgende zou zijn die haar deuren kon sluiten. En helaas heb ik gelijk gekregen. Daarom heb ik tijdens het opstellen van het verkiezingsprogramma bij onze leden op aangedrongen om nadrukkelijk te vermelden dat wij zullen strijden voor behoud van de spoedeisende hulp. Dat we die strijd nu al voor de verkiezingen moeten voeren is wel heel bizar.”
 
SP lid in Lansingerland Merel Huijgens-Gorlee: “Voor de inwoners van Lasingerland betekenen de plannen van de zorgverzekeraars dat er minder keuzevrijheid is voor opname in een ziekenhuis voor bijvoorbeeld een bevalling. Is dit nu de keuzevrijheid waar de liberale partijen altijd zo hoog van de toren blazen? De harde werkelijkheid is precies het tegenovergestelde. En de gezondheid van mensen komt hiermee ook nog eens op het spel te staan.”

U bent hier