h

SP Zoetermeer roept op tot staking sociale werkplaats

6 februari 2014

SP Zoetermeer roept op tot staking sociale werkplaats

De SP Zoetermeer roept medewerkers van de sociale werkplaats DSW Rijswijk op om dinsdag 11 februari te staken tegen de sloop van de sociale werkplaats.

De staking richt zich tegen het wetsvoorstel van de Participatiewet waardoor de sociale werkplaatsen steeds kleiner worden en uiteindelijk ophouden te bestaan. De werknemers van de sociale werkplaats ervaren steeds meer druk om buiten de poorten van het SW-bedrijf te werken en als dat niet lukt wordt de zekerheid om terug te keren steeds kleiner. Door de crisis zijn er al flink minder banen en daarbovenop komen ook nog eens de bezuinigingen op de begeleiding op de werkplek.
 
In plaats van de sociale werkplaatsen kapot te bezuinigen moet ervoor worden gezorgd dat medewerkers van de sociale werkplaats niet thuis komen te zitten door de bezuinigingen, er niet verder bezuinigd wordt op hun begeleiding, er perspectief blijft op een normale loonontwikkeling en dat de sociale werkplaats een vangnet blijft met voldoende goed werk voor de mensen die daar op aangewezen zijn.
 
Om deze eisen kracht bij te zetten komen de medewerkers van sociale werkplaatsen uit het hele land, verenigd in Abvakabo FNV, op dinsdag 11 februari naar Den Haag waar om 12.00 uur een manifestatie wordt gehouden. De SP Zoetermeer zal daarbij samen met medewerkers van de DSW Rijswijk aanwezig zijn om solidariteit te betuigen en de aanwezigen een hart onder de riem te steken.

U bent hier