h

Werkbezoek SP leidt tot herstel verlichting binnenpark

21 januari 2014

Werkbezoek SP leidt tot herstel verlichting binnenpark

Omwonenden van het Binnenpark maken zich al jaren hard voor herstel van de verlichting. Ongeveer 3jaar geleden heeft de gemeente de verlichting wegbezuinigd. Voor veel bewoners is het park nu in het donker niet toegankelijk, ook geeft de duisternis een onveilig gevoel. Eind vorig jaar heeft de SP de andere partijen uitgenodigd om gezamenlijk te gaan kijken in het binnenpark. Tijdens het bezoek werd duidelijk dat de situatie echt verbeterd moest worden, één raadslid fietste zelfs bijna de sloot is omdat het pad in de duisternis niet te onderscheiden was.

Ewout den Heijer, raadslid: "Vanaf papier lijkt beleid vaak prima, maar als in de praktijk blijkt dat je geen hand voor ogen ziet, gaat er iets fout. Gelukkig was de inspraak van ėén van de omwonenden reden voor de meeste partijen om samen met de SP te gaan kijken en het probleem op te lossen."

Na het werkbezoek heeft de SP samen met andere partijen dit onderwerp geagendeerd voor de gemeenteraad. Gisteravond heeft de gemeenteraad een motie van GroenLinks, Zó! en de SP aangenomen waarin wordt besloten de verlichting te herstellen. Natuurlijk wordt er gekozen voor groene dier- en milieuvriendelijke verlichting. De verlichting zal in overleg met bewoners hersteld worden en de werkzaamheden moeten voor 1 september gereed zijn. de kosten worden gedekt uit de financiële overschotten van de fracties in de gemeenteraad.

U bent hier