h

SP ondersteunt 'Donate a Gift'

5 december 2013

SP ondersteunt 'Donate a Gift'

De SP ondersteunt het initiatief van Zoetermeer Cares om speelgoed in te zamelen voor kinderen die op moeten groeien in armoede. Vorig jaar nog heeft de SP een soortgelijke actie gehouden, maar toen verzamelde de SP voor Sinterklaas speelgoed in voor kinderen die opgroeien in armoede. En helaas is het aantal kinderen dat in Zoetermeer opgroeit in armoede ook dit jaar weer gestegen. Dus reden te meer om hieraan aandacht te besteden.

Onder de noemer van “Kinderen van de rekening” heeft de SP Zoetermeer in 2012 aandacht gevraagd voor het grote aantal kinderen dat opgroeit in armoede. Dit heeft de SP toen op een ludieke wijze gedaan door Zoetermeerders op te roepen hun oude speelgoed in te komen leveren bij de SP. De SP heeft dit vervolgens aan de voedselbank gedoneerd.

Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Mooi te zien dat het initiatief van de SP vervolg krijgt. Het was vorig jaar een ongekend groot succes en veel kinderen hebben via de voedselbank een leuk cadeau gekregen. Ik hoop dat deze actie verder als effect heeft dat mensen inzien dat er heel veel kinderen opgroeien in armoede en dat het helemaal niet verkeerd is er werk van de gaan maken om de kloof tussen rijk en arm te verkleinen. Woensdag 11 december zal ik een bezoek brengen aan Zoetermeer FM om deze actie kracht bij te zetten. En natuurlijk neem ook ik een cadeau mee. Heeft u zelf nog speelgoed over? Van 6 tot en met 12 december kunt u deze inleveren bij de hoofdbibliotheek aan het Stadhuisplein.”

U bent hier