h

SP: Bomenkap Seghwaert gelukkig van de baan

18 december 2013

SP: Bomenkap Seghwaert gelukkig van de baan

Woensdag werd bekend dat het college van de massale bomenkap in de wijk Seghwaert afziet. De wijk is daarmee massale kaalslag van het groen bespaard gebleven. Het massale protest van de wijkbewoners heeft bewezen dat bezwaar maken wel degelijk werkt. De SP is blij dat Seghwaert haar groene karakter behoud.

Raadslid Ewout den Heijer: "Gelukkig gaat de bomenkap niet door, het zou desastreus zijn geweest voor het groene karakter van de wijk. Waarschijnlijk heeft het college ingezien dat het informeren van mensen niet het juiste niveau van participatie is gebleken. De wijkbewoners wilden ook gehoord worden en niet alleen geïnformeerd. Hun protest is uiteindelijk succesvol gebleken."

Donderdag komt het college met een verklaring over de reden van deze vernieuwde inzichten. De SP hoopt ook te horen hoe het college in de toekomst om gaat met bomen in Zoetermeer. Wat de SP betreft moet de gemeente kiezen voor duurzaam onderhoud. De SP staat voor duurzaam beheer en individuele behandeling van klachten omtrent overlast. Massale kap behoort als het aan de partij ligt tot het verleden.

U bent hier