h

SP bedankt voor raadsuitje

3 december 2013

SP bedankt voor raadsuitje

Op 17 december zal de gemeenteraad, als afsluiting van de bestuursperiode van vier jaar, een uitje maken. De SP heeft bedankt voor het uitje. Als de SP terugkijkt op de afgelopen vier jaar dan heeft deze periode in het teken gestaan van bezuinigingen. En in tijden van bezuinigingen past het dan volgens de SP ook niet om als raad een uitje te ondernemen. Ook de raad zou dan een pas op de plaats moeten maken.

De SP heeft eerder in deze raadsperiode al eens een beroep gedaan op de raadsleden om zelf ook een bijdrage te leveren aan de bezuinigingen. De SP heeft twee jaar geleden voorgesteld om als raadsleden 10% van de onkostenvergoeding in te leveren, wat neer komt op € 30,- euro bruto per maand minder inkomsten voor een raadslid. Dit voorstel werd toen alleen gesteund door GroenLinks.
 
Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Als fractie staan wij altijd kritisch tegen uitjes van de raad. Een werkbezoek met toegevoegde waarde vinden wij op zich geen probleem. Maar een uitje om de bestuursperiode af te ronden vinden wij nu niet gepast. De afgelopen vier jaar stonden in het teken van bezuinigingen. De raad legt wel bezuinigingen neer bij de inwoners, maar bezuinigt niet op zichzelf. Het zou de raad dan sieren om aan de inwoners te laten zien dat zij het goede voorbeeld geeft en deze raadsperiode ook bezuinigd op haar raadsuitje.”

U bent hier