h

College omarmt plan SP voor ontsluiting verkeer Nutricia

19 december 2013

College omarmt plan SP voor ontsluiting verkeer Nutricia

Het college heeft besloten dat zij het in- en uitvoegend verkeer van Nutricia wil gaan ontsluiten via de Rokkeveenseweg. Hiermee worden de Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan ontzien van vrachtverkeer en zal de verkeersveiligheid aanzienlijk toenemen. Het idee om het vrachtverkeer van Nutricia via de Rokkeveensweg te ontsluiten heeft de SP sinds 2004 al meerdere malen voorgesteld. De SP is dan ook blij dat het college werk gaat maken van dit plan.

De Eerste Stationsstraat is een veelgebruikte route door scholieren die vanuit Rokkeveen naar de scholen fietsen. Doordat ook veel vrachtverkeer van Nutricia gebruik maakt van de Eerste Stationsstraat zorgt dit voor gevaarlijke situaties met in het verleden al enkele ongelukken. Met deze nieuwe ontsluitingsweg zal ook de overlast voor de bewoners aan de Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan aanzienlijk af gaan nemen.

Daniël Westhoek: “Ik ben blij dat er, na jaren van verzoeken van inwoners en aandringen van de SP, serieus aan een oplossing wordt gewerkt voor een andere ontsluiting van het vrachtverkeer van Nutricia. Het belangrijkste is dat daardoor de verkeersveiligheid zal toenemen. Daarnaast zal de overlast voor omwonenden afnemen. En voor Nutricia is het volgens mij ook nog eens een verbetering, want de vrachtwagen zijn zo weer sneller op de rondweg en de snelweg A12. Kortom, zoals ik al vaker heb gezegd, dit kan alleen maar een win-win situatie opleveren.”

U bent hier