h

Westhoek gekozen tot lijsttrekker SP

26 november 2013

Westhoek gekozen tot lijsttrekker SP

De ledenvergadering van de SP afdeling Zoetermeer heeft de huidige fractievoorzitter Daniël Westhoek gekozen tot lijsttrekker. Westhoek gaat daarmee voor een derde keer op rij de SP aanvoeren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Lijsttrekker Daniël Westhoek: “Ik vind het een eer dat de leden mij voor een derde keer het vertrouwen hebben geven om de SP te leiden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De kandidatenlijst van de SP is een mooie combinatie van ervaren en nieuwe gezichten die allen willen strijden voor een eerlijke verdeling van de middelen, mensen ondersteunen die dit het hardst nodig hebben, behoud van (publieke) voorzieningen, een Zoetermeer dat groen is en blijft en voor realisatie van meer betaalbare woningen.”
Als tweede op de lijst staat Lennart Feijen, inmiddels 6 jaar commissielid namens de SP en in die rol woordvoerder socialen zaken. In de gemeenteraad gaat Feijen zich inzetten op dat de inwoners van Zoetermeer niet voor de crisis en de bezuinigingen van de overheid moeten opdraaien. Voldoende goede en fatsoenlijke banen tegen een fatsoenlijk loon en als dat werk er niet is een goed sociaal vangnet waardoor mensen niet in de armoede en schulden terecht komen en nog steeds mee kunnen doen aan maatschappelijke activiteiten.
 
Op de derde plaats staat Iván Beij Martin, de huidige fractiemedewerker. Beij Martin wil samen met mensen strijden tegen de onrecht die door de economische crisis alleen maar is toegenomen. Hij zal dit geluid in de raad laten horen en komen met alternatieven om het onrecht te bestrijden.
 
Vierde op de lijst is Fred van Elleswijk, oud voorzitter van de SP afdeling Zoetermeer. In zijn tijd als voorzitter heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd om Diftar tegen te houden. Van Elleswijk zal zich gaan richten op de financiën van de gemeente. Zijn doelstelling hierbij is om gemeenschapsgeld van de gemeente te verschuiven van beton naar burgers die dat nodig hebben om hun hoofd boven water te houden.
 
Op plaats vijf staat zittend raadslid Jan Velner. Velner gaat zich de komende raadsperiode richten op twee belangrijke onderwerpen, namelijk de 3 decentralisaties en veiligheid. Hierbij staat Velner op het standpunt dat er niet verder moet worden bezuinigd op publieke voorzieningen en de schaalvergroting van brandweer en politie niet mag leiden tot een negatief effect op het gevoel van veiligheid.
 
Op plaats 6 staat Vera Verschoor. Verschoor is al meer dan 20 jaar lid van de SP en bij veel acties van de SP op straat te vinden. Samen met mensen wil Verschoor bezuinigingen op (publieke) voorzieningen een halt toe roepen. 
 
Zittend raadslid Ewout den Heijer staat op plaats acht van de lijst. Den Heijer heeft besloten om na 8 jaar raadslidmaatschap een stapje terug te doen. Hij wil nog wel deel uit blijven maken van een grote fractie en op deze wijze zijn kennis overdragen, maar wanneer hij niet gekozen zal worden tot raadslid zal Den Heijer zijn kennis alsnog overdragen aan de (nieuwe) raadsleden, maar dan mogelijk als commissielid. 

U bent hier