h

Inkomensgrens ZoetermeerPas wordt verhoogd

17 november 2013

Inkomensgrens ZoetermeerPas wordt verhoogd

Tot nu toe ontvangen Zoetermeerders met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm een ZoetermeerPas, waarmee zij korting krijgen op sportieve, culturele of educatieve voorzieningen. De SP is echter van mening dat de groep Zoetermeerders met een inkomen tussen de 110% en 130% van de bijstandsnorm echter zwaar getroffen wordt door alle bezuinigingen. Inkomensondersteunende voorzieningen voor deze groep zijn de laatste jaren, met name door de kabinetsplannen, verdwenen. Hierdoor bezuinigd de groep Zoetermeerders met een inkomen tussen de 110% en de 130% steeds meer op uitgaven voor sportieve, culturele en educatieve voorzieningen. De SP heeft daarom tijdens de behandeling van het begrotingsdebat voorgesteld te onderzoeken of de grens voor de ZoetermeerPas verhoogd kan worden naar 130% van de bijstandsnorm. Het college heeft aangegeven de grens te zullen verhogen naar 120% van de bijstandsnorm en zal onderzoek of de grens kan worden verhoogd naar 130%.

De SP is blij dat het college in ieder geval inziet dat deze groep Zoetermeerders het al zwaar heeft en wel een steuntje kan gebruiken. Een stap van 110% naar 120% van de bijstandsnorm is een eerste stap. De SP zal in ieder geval blijven pleiten om de grens op te hogen naar 130% van de bijstandsnorm en ziet het voorstel van het college op dit gebied dan ook graag tegemoet.

Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Al een aantal jaar pleit de SP voor het verhogen van de grens voor de ZoetermeerPas. Tot op heden kregen wij hiervoor niet voldoende steun van de raad. Nog zonder een voorstel van de SP aan te nemen kwam het college de SP al tegemoet door de grens te verhogen naar 120% van de bijstandsnorm. Het voorstel van de SP om te onderzoek of de grens verhoogd kan worden naar 130% werd nog eens door een meerderheid van de raad aangenomen. Ik ben blij dat het college en de raad inziet dat deze groep Zoetermeerders wel een steuntje in de rug verdienen.”

U bent hier