h

Doelgroep ZoetermeerPas uitbreiden

5 november 2013

Doelgroep ZoetermeerPas uitbreiden

Zoetermeerders met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm komen momenteel in aanmerking voor de ZoetermeerPas. Met de ZoetermeerPas komen deze Zoetermeerders in aanmerking voor korting op diverse sportieve, educatieve en culturele activiteiten. Steeds meer gezinnen die een inkomen hebben tussen de 110% en 130% van de bijstandsnorm bezuinigen onder anderen op deze activiteiten. De SP heeft daarom tijdens de behandeling van de begroting van 2014 en verder voorgesteld om de ZoetermeerPas te verstrekken aan Zoetermeerders met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

Veel inkomensondersteunende voorzieningen zijn de laatste jaren door de rijksoverheid verlaagd van 130% naar 110% van de bijstandsnorm. Hierdoor zijn er veel gezinnen die net naast de boot vallen en flink moeten bezuinigen op bijvoorbeeld het sporten van hun kinderen of op een dagje uit met het hele gezin. De SP wil deze gezinnen tegemoet komen door ook hen de voordelen te bieden van de Zoetermeerpas.

Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “De gezinnen die net boven de bijstandsnorm verdienen hebben de laatste jaren flink moeten inleveren door de bezuinigingsdrift van Rutte I en het huidige kabinet Rutte II. Als gemeente zijn wij door het rijk zeer beperkt in de ondersteuning die wij de groep met een inkomen tussen de 110% en 130% van de bijstandsnorm nog mogen geven. De ZoetermeerPas is een mogelijkheid om deze ondersteuning wel te geven. De gemeente Den Haag past de 130% regel ook toe op de Ooievaarspas, vergelijkbaar met de Zoetermeerpas. Laten wij als gemeente Zoetermeer dit voorbeeld volgen!”.

Reactie toevoegen

U bent hier