h

College is weg kwijt in Binnenpark

26 november 2013

College is weg kwijt in Binnenpark

De wethouder van veiligheid is na overleg met omwonenden van het Binnenpark tot de conclusie gekomen dat een extra lichtmast op zijn plek is aan de broekwegschouw, zo kopt het AD van maandag 25 november. Het college zou hiermee tegemoet komen aan de wensen van omwonenden. Dit klopt niet, omwonenden klagen al tijden over het noordelijke gedeelte van het park (het deel tussen de Filmlaan en de Meerpolder).
Tijdens het opknappen van het Binnenpark is het zuidelijke gedeelte rondom restaurant De Sniep goed onderhanden genomen en overzichtelijker gemaakt. In het noordelijke stuk is echter alleen de verlichting weggehaald.
 
Begin dit jaar vroeg de SP al door twee keer schriftelijke vragen te stellen aandacht voor voor het feit dat bewoners met een zaklantaarn de hond moeten uitlaten en ouderen helemaal niet meer naar buiten durven. In eerste instantie gaf het college aan dat er van deze problemen geen sprake is en de werkzaamheden in overleg met omwonenden hebben plaatsgevonden. In tweede instantie werd nog steeds volgehouden dat er niks aan de hand is en werden allerlei werkzaamheden opgesomd die alleen in het zuidelijke gedeelte zijn uitgevoerd.
 
Raadslid Ewout den Heijer: “Ik ben blij dat het college nu inziet dat er te weinig verlichting in het park is, maar ik betreur het dat de beoogde plaats voor de verlichting ongeveer een kilometer ten zuiden van de plek ligt waar de omwonenden graag zouden zien dat er verlichting wordt aangebracht. Om het richtingsgevoel van het college te verbeteren gaat ik namens de SP dit onderwerp agenderen voor de raadscommissie ruimte.
 
De SP pleit voor milieuvriendelijke oriëntatieverlichting op donkere plekken zodat mensen ook in het donker veilig door parken kunnen lopen.

 

U bent hier