h

SP blij met helderheid omtrent leisuremalaise

27 juni 2013

SP blij met helderheid omtrent leisuremalaise

Onlangs stelde de SP schriftelijke vragen over de opmerkelijke uitlatingen van Snowworld in de media en het beslag op de boedel van Dutch Water Dreams. De beantwoording liegt er niet om. Snowworld, dat de gemeente ervan beticht de plannen voor de verlenging van hun derde baan niet snel genoeg te behandelen blijkt deze nooit te hebben ingediend. Ook moet Snowworld nog een bedrag aan de gemeente betalen in verband met kosten die gemaakt zijn omtrent de plannen voor de geannuleerde vierde baan. Dutch Water Dreams heeft tegenover de rechter verklaard achterstallige erfpacht betaald te hebben terwijl dat niet het geval is. Tegen beide bedrijven heeft de gemeente nu vorderingen lopen van enkele tonnen.

Ewout den HeijerEwout den Heijer, raadslid SP: "Leisurebedrijven genieten in Zoetermeer een soort status aparte. Snowworld kon de grond voor uitbreiding van het complex kopen voor de prijs van landbouwgrond en de erfpacht van Dutch Water Dreams is nog niet zo lang geleden met een paar ton per jaar verlaagd. Ik ben blij dat de maat nu vol is en dat de gemeente voet bij stuk houdt. Belastingen en leges zijn voor niemand leuk, maar horen er gewoon bij. Het moet afgelopen zijn met gewoon niet betalen of achteraf proberen te onderhandelen."

Als de bedrijven hun rekeningen niet betalen kan dat niet zonder gevolgen blijven, wat de SP betreft neemt de gemeente ook in de toekomst alle noodzakelijke maatregelen om bedrijven aan de afspraken te houden.

De leisureambities van de gemeente Zoetermeer blijven de gemeente geld en imagoschade kosten, hoog tijd om er mee op te houden. De SP heeft daarom tijdens het voorjaarsdebat voorgesteld om pas op de plaats te maken en geen verdere ontwikkelingen in de leisuresector meer toe te staan. Er kan wat de SP betreft veel beter geïnvesteerd worden in sectoren als de ICT, zorg en horeca.

U bent hier