h

Raad neemt wens SP over, Kwadranttheater blijft open

22 mei 2013

Raad neemt wens SP over, Kwadranttheater blijft open

De Zoetermeerse gemeenteraad heeft ingestemd met en voorstel om 300.000 euro beschikbaar te stellen voor verbetering van de brandveiligheid van het Kwadranttheater. Het theater, waarvan veel Zoetermeerse amateurverenigingen gebruikmaken, kan daardoor open blijven.

Enkele weken geleden kregen de gebruikers van het voormalige Miss Etam gebouw te horen dat zij per 1 oktober 2013 de deuren moesten sluiten omdat de brandveiligheid van het pand niet gegarandeerd kon worden. Het college bood de gedupeerden geen alternatief voor de sluiting. De verenigingen die dagelijks gebruikmaken van het theater waren ten einde raad, want zij hadden al voorstellingen voor na 1 oktober geagendeerd. De SP eiste tijdens de raadsvergadering daarom snel duidelijkheid.

Daniël Westhoek “Het Kwadranttheater sluiten? No Way”, verwoordde fractievoorzitter Daniël Westhoek het standpunt van de SP. Hij noemde het theater “een laagdrempelige voorziening, waar veel Zoetermeerders met plezier naartoe komen” en “een plek waar veel vrijwilligers actief zijn, een plek waar samenwerking tussen verenigingen optimaal is. Zo'n plek ga je niet sluiten”, vond hij. Dankzij het aangenomen voorstel kunnen de verenigingen hun programmering alsnog mogelijk maken.

De raad gaat op zoek naar een definitieve oplossing voor de huisvesting van het amateurtoneel in de vorm van een nieuw te bouwen theater. Wat de SP betreft komt deze oplossing er spoedig, want die wens ligt er al jaren, bij zowel de raad als bij de verenigingen.

Vertegenwoordigers van de verschillende amateurtoneelverenigingen woonden in groten getale de raadsvergadering bij.

U bent hier