h

Kwadranttheater dicht?

15 april 2013

Kwadranttheater dicht?

Nog niet zo lang geleden heeft de gemeenteraad uitgebreid gesproken over de huisvesting van het amateurtheater. De conclusie was dat het amateurtoneel nog wel wat jaren in het Kwadranttheater (oude Miss Etam gebouw) kan blijven, totdat er een goed alternatief is gevonden. Hoewel het oude Miss Etam gebouw een kostenpost is voor de gemeente is er ook niet zo snel een andere invulling voor. Dus het plan had instemming van de raad. Het college maakte echter recentelijk bekend dat het Kwadranttheater op 1 oktober gesloten moet worden vanwege de brandveiligheid. Het college geeft verder niet aan waar het amateurtoneel naar toe kan gaan. Wat de SP betreft blijft het Kwadranttheater ook na 1 oktober gewoon open. Dit was immers de wens van de gemeenteraad.

De SP heeft inmiddels kennisgenomen van een initiatiefvoorstel van ZO! Zoetermeer die neerkomt op het openhouden van het Kwadranttheater. In het voorstel van ZO! Zoetermeer staat dat het college de benodigde werkzaamheden moet uitvoeren, zodat het pand wel voldoet aan de brandveiligheid. De SP ondersteunt dit voorstel dan ook graag.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Zoetermeer laat regelmatig weten hoe trots zij is op de talenten doe voortkomen uit het amateurtoneel. Jammer dat het college dan met een dergelijke zure mededeling komt zonder een alternatief te bieden. De verenigingen hebben al veel tijd en geld gestoken in de planning, ook voor stukken na 1 oktober. Door deze mededeling zakt de moed hen in de schoenen en neemt het enthousiasme af om zich ook vrijwillig in te blijven zetten voor het amateurtoneel. Daarom moet hen toekomst geboden worden. Volgens de SP is de goedkoopste oplossing investeren in het huidige Kwadranttheater, zodat deze weer aan de brandveiligheid voldoet. Ik ben dan ook blij met het initiatiefvoorstel van ZO! Zoetermeer. Deze zal ik van harte steunen.”

U bent hier