h

ROOD voert actie voor behoud studiefinanciering en OV-studentenkaart

5 februari 2013

ROOD voert actie voor behoud studiefinanciering en OV-studentenkaart

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, zal donderdag 7 februari vanaf 07.00 uur samen met Tweede Kamerlid Farshad Bashir actie voeren op station Centrum West voor het behoud van de studiefinanciering en de OV-studentenkaart.

Door het voorstel van het kabinet om de studiefinanciering en de OV-studentenkaart af te schaffen zullen studenten en scholieren met torenhoge schulden en veel extra reiskosten worden opgezadeld. Zoetermeerse jongeren zullen hier vooral door getroffen worden omdat zij bijna altijd naar een andere stad moeten reizen om hun opleiding te kunnen volgen.

ROOD maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van het onderwijs door de plannen van de VVD en PvdA. De studiefinanciering is ingevoerd zodat mensen die niet in een gouden wieg geboren zijn ook kunnen studeren. Met het schuldenstelsel en zonder OV-studentenkaart gaan we terug in de tijd waarin studeren een elite-hobby was.

Studenten en scholieren kunnen tijdens deze actie met een grote OV-studentenkaart op de foto en met een onderschrift duidelijk maken waarom zij het belangrijk vinden dat zowel de studiefinanciering als de OV-studentenkaart behouden blijft.

ROOD Zoetermeer wil met deze actie studenten en scholieren laten weten dat ze aan hun zijde staan voor goed en betaalbaar onderwijs en roept studenten en scholieren op om in actie te komen voor goed en betaalbaar onderwijs. “ROOD gaat de komende tijd acties voeren voor het behoud van de studiefinanciering en de OV-studentenkaart. Samen staan we sterk!

U bent hier