h

Actie voor behoud studiefinanciering en OV-studentenkaart

9 februari 2013

Actie voor behoud studiefinanciering en OV-studentenkaart

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, heeft afgelopen donderdag actie gevoerd op station Centrum West voor het behoud van de studiefinanciering en de OV-studentenkaart.

ROOD OV actie

Door het voorstel van het kabinet om de studiefinanciering en de OV-studentenkaart af te schaffen zullen studenten en scholieren met torenhoge schulden en veel extra reiskosten worden opgezadeld. Zoetermeerse jongeren zullen hier vooral door getroffen worden omdat zij bijna altijd naar een andere stad moeten reizen om hun opleiding te kunnen volgen.
Studenten konden tijdens deze actie met een grote OV-studentenkaart op de foto en met een onderschrift duidelijk maken waarom zij het belangrijk vinden dat zowel de studiefinanciering als de OV-studentenkaart behouden blijft. Ook werden er flyers uitgedeeld met de gevolgen van de bezuinigingen en de oproep om daartegen in actie komen.
De actie kon op veel sympathie rekenen van de studenten.

ROOD OV actie
Voor de goede toekomst van kinderen

ROOD OV actie
Het beginnen aan een studie zullen sommigen niet doen. Onbetaalbaar!

ROOD OV actie
Omdat het veel gemakkelijker is dan een strippenkaart

ROOD Zoetermeer wil met deze actie studenten en scholieren laten weten dat ze aan hun zijde staan voor goed en betaalbaar onderwijs en roept studenten en scholieren op om in actie te komen voor goed en betaalbaar onderwijs. ROOD gaat de komende tijd nog meer acties voeren voor het behoud van de studiefinanciering en de OV-studentenkaart. Zo staat ROOD maandag 11 februari vanaf 08.00 op het Van Doornenplantsoen om de scholieren op de hoogte te stellen van de gevolgen voor hun eventuele toekomstige studie en hen oproepen daartegen in verzet te komen. Samen staan we sterk!

U bent hier