h

Integratiedebat: "Samen in Zoetermeer"

28 januari 2013

Integratiedebat: "Samen in Zoetermeer"

Op dinsdag 12 februari vindt in het stadhuis van Zoetermeer een interactieve avond plaats over integratie en participatie. Of, om het in gewone taal te zeggen: een avond over alle culturen die in onze stad met elkaar samen leven. De avond wordt georganiseerd door de lokale gemeenteraadsfracties van de PvdA, GroenLinks en de SP. Burgemeester Charlie Aptroot zal de avond openen en sociologe Pinar Coşkun leidt de avond in.

De centrale vragen van de avond zijn: wat kunnen we met elkaar doen om Zoetermeer nog prettiger te maken? Hoe zorgen we ervoor dat Zoetermeerders elkaar nog beter leren kennen? En: hoe signaleren we op tijd eventuele problemen zodat we daar oplossingen voor kunnen bedenken? We nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen.

Programma: interactief eten en praten
Voorafgaand aan het debat zal er een multicultureel buffet voor u klaar staan. U bent vanaf 18.00 uur welkom, het buffet staat vanaf 18.30 uur klaar. Tijdens het eten kunt u meedoen met enkele activiteiten, zoals een integratiequiz. Om 19.30 uur starten we met het debat, waarvoor we een forum met deskundigen op het terrein van integratie en participatie hebben uitgenodigd. We gaan met elkaar in gesprek, ook u kunt meepraten en meedenken. Om 21.30 uur eindigen we de avond met een hapje en een drankje.

Forumdeelnemers
- Klaasjan de Jong, wethouder Zoetermeer (CDA)
- Ahmed Harika, bestuurder deelgemeente Rotterdam Noord (GroenLinks)
- Gerrit Kleijheeg, wethouder Hillegom (PvdA)
- Theo Coşkun, bestuurder deelgemeente Rotterdam Chairlos (SP)
- Zeki Arslan (FORUM)
- Mirjam van Bijnen (directeur Piëzo Zoetermeer)

Er zijn geen kosten verbonden aan de avond of het buffet.

Wilt u laten weten of u komt en met hoeveel mensen? Dat kunt u doen via de contact pagina.

U bent hier