h

SP: College heeft rol in oplossen parkeerproblemen Zorghart

20 december 2012

SP: College heeft rol in oplossen parkeerproblemen Zorghart

Het gemeentebestuur moet in overleg treden met Zorghart (Langeland, Vierstroom-Vivaldi en GGZ) en omwonenden om de parkeerproblemen rond het Lange Land ziekenhuis op te lossen. Dat is de mening van de SP-fractie in de Zoetermeerse gemeenteraad. Rond de zorginstellingen zijn ernstige parkeerproblemen ontstaan na invoering door het ziekenhuis van betaald parkeren. Aanvankelijk wilde het gemeentebestuur die problemen oplossen door het treffen van een aantal verkeersmaatregelen, zoals het omleiden van verkeer van en naar het ziekenhuis via de Aziëweg. Daarvoor was een bedrag van 1,4 miljoen euro gereserveerd. Het gemeentebestuur heeft echter besloten af te zien van de voorgenomen maatregelen en de reservering terug te sluizen naar de algemene middelen. De SP is het eens met het collegestandpunt dat de verkeers- en parkeerproblematiek rond het ziekenhuis niet moet worden opgelost met gebruikmaking van gemeenschapsgeld. De problemen vloeien immers voort uit de beslissing van het ziekenhuis om betaald parkeren in te voeren, zo stelt de partij. Ze moeten dan ook door het ziekenhuis worden opgelost. De SP is echter ook van mening dat het college de verantwoordelijkheid heeft om bij te dragen aan oplossing van het parkeerprobleem. De SP-fractie stemde daarom tegen het voorstel van B&W.

Ewout den HeijerSP-raadslid Ewout den Heijer: "De SP is weliswaar van mening dat de gereserveerde 1,4 miljoen euro niet moet worden gebruikt om een probleem op te lossen dat door de zorgondernemers is veroorzaakt, maar het is te makkelijk om het college dit dossier te laten sluiten. Doordat dit voorstel is verworpen ligt er een opdracht voor het college om samen met omwonenden, ziekenhuis en andere zorgaanbieders aan nieuwe, structurele oplossing te werken en deze aan de raad voor te leggen."

Den Heijer noemt het recent door het ziekenhuis ingevoerde betaald parkeren “asociaal tegenover medewerkers, patiënten en omwonenden. De SP heeft een voorstel ingediend om het betaald parkeren op te heffen; helaas kon dit voorstel niet op een meerderheid in de raad rekenen.”

Buurtbewoners hebben aangegeven een parkeerzone (blauwe zone) niet als oplossing te zien. Den Heijer: “de SP sluit zich hier graag bij aan. Afschaffen van het betaald parkeren is een oplossing die breed gedragen wordt en wat de SP betreft moet het college zich hier dan ook hard voor gaan maken bij de zorginstellingen. De SP wacht een nieuw voorstel van dergelijke strekking met interesse af.”

U bent hier