h

Bestuur ziekenhuis voert asociaal personeelsbeleid

18 december 2012

Bestuur ziekenhuis voert asociaal personeelsbeleid

De medewerkers van het Lange Land ziekenhuis hebben te horen gekregen dat zij deze maand maar de helft van hun salaris uitbetaald krijgen. De rest volgt, waarschijnlijk, in januari. Wel krijgen de medewerkers nog een eindejaarsuitkering. De SP vindt het een asociale beslissing om de financiële problemen af te schuiven op de medewerkers van het ziekenhuis, die dag in en dag uit voor de patiënten klaar staan.

De vakbond is vorige week op de hoogte gesteld en heeft aan het ziekenhuis laten weten het ontoelaatbaar te vinden dat hardwerkende mensen niet netjes betaald krijgen voor hun arbeid. Ook heeft de vakbond niet de garantie gekregen dat in januari het salaris, inclusief de helft van het salaris van december, uitbetaald zal worden.

Het Lange Land ziekenhuis kampt al enige tijd met financiële problemen. Volgens de SP door jaren lang verkeerde beleidskeuzes, waaronder grootse verbouwingsplannen. De SP neemt het de zorgverzekeraars, die voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor de zorg en de financiën van het ziekenhuis, erg kwalijk dat zij dit laten gebeuren. Mensen die zich iedere dag inzetten voor andere mensen mag je niet straffen door maar de helft van hun salaris uit te betalen. Deze mensen zouden juist beloond moeten worden voor het goede werk dat zij verrichten.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Ik hoorde het bericht op de radio en ik schrok. Dat het Lange Land ziekenhuis in de problemen zit is mij niet vreemd, maar dat het bestuur van het ziekenhuis de keuze durft te maken om haar personeel maar voor de helft salaris uit te betalen vind ik ronduit asociaal. Zo'n keuze mag je wat mij betreft niet maken. Leg het probleem maar neer bij de zorgverzekeraars. Zij zijn verantwoordelijk voor goede zorg en de daarbij horende financiën. Ik weet dat medewerkers in de zorg niet snel harde acties zullen voeren, want zij voelen de plicht om voor andere te zorgen. Maar ik hoop oprecht dat zij aan het bestuur zullen laten weten dat zij deze keuze niet zullen pikken.”

U bent hier